DHL kritiseras efter vårdslös pakethantering

november 18, 2014 Logistik , Transport

För en tid sedan släpptes en övervakningsfilm från Australien som visar hur DHL vårdslöst kastar in paket i en lastbil, nu släpps en liknande film från ett DHL-ombud i Sverige. Nu bemöter DHL Frieghts vd Peter Hesslin kritiken. 

DHL har hamnat i rejält blåsväder i medier världen över de senaste dagarna. Kritiken kommer efter att en film från Australien släppts på Youtube som visar hur DHLs pesonl vårdslöst kastar paket i en lastbil. 

Nu har ett tidigare DHL-ombud, en livsmedelsbutik i mellansverige, också valt att släppa en övervakningsfilm som visar liknande hantering. Ombudet, som valt att vara anonym, sade upp avtalet med DHL efter den inträffade händelsen. 

aftonbladet.se kan man se den svenska övervakningsfilmen, som visar hur paketen kastas ut ur lastbilen och packas på en vagn. 

I artikeln på Aftonbladet.se rapporteras om flera fall av vårdslös och felaktig hantering av paket och gods, även hos andra transportörer. 

Bemöter kritiken

“Hanteringen går inte i linje med de rutiner och den höga standard som vi erbjuder sina kunder” skriver nu DHL Freight i ett pressmeddelande, för att besvara kritiken som riktats mot företaget. DHL Freight Sveriges vd Peter Hesslin beklagar det inträffade. 

– Alla ska känna sig trygga när de använder våra transporttjänster. Vi tar all hanteringen av gods på största allvar och har kontaktat terminalansvariga och samtliga åkerier för att förtydliga våra rutiner, kommenterar Peter Hesslin i pressmeddelandet.

DHL Freight tillägger att man tar den senaste veckans händelser på största allvar och har vidtagit åtgärder för att liknande händelser inte ska inträffa igen.


Läs mer