Bring storköper svensk logistik

Posten Norge, i Sverige mer känt under namnet Bring, fortsätter sin strategiska sverigesatsning. Nu köper de Ekdals Åkeri, ett av de största privata åkerierna i landet.

Ekdahls Åkeri erbjuder logistiklösningar för styckegods, partilast, hellast samt lagring med huvudterminal i Malmö och övriga terminaler finns i Skurup, Landskrona, Halmstad, Göteborg, Vara, Eskilstuna, Borlänge och Ljungby. Företaget har ca 520 anställda och omsättning på 640 miljoner SEK.
– Förvärvet är ett led i koncernens strategiska satsning på Sverige och innebär att vi stärker vår position inom inrikes transport, kommenterar Dag Mejdell, koncernchef för Posten Norge.

Enligt Dag Mejdell innebär köpet att Bring kan stärka sitt logistikutbud mot svenska Industrikunder.
– Ekdahls Åkeri är en framgångsrik verksamhet med kompetent personal och en strategisk position på den svenska inrikesmarknaden.

Ekdahls Åkeri grundades år 1965 av Stig och Gunvor Ekdahl.
– De har jagat mig länge och förhandlingarna har väl pågått i 1,5 år. Vi kommer till en professionell och expansiv logistikmiljö där vi kommer att kunna fortsätta vår goda utveckling, säger delägaren Ralf Ekdahl till Svensk Åkeritidning.
Ralf Ekdahl kommer att fortsätta som vd medan hans syster; delägare och ekonomichef Ingela Ekdahl, lämnar familjeföretaget.
Förvärvet har gjorts med förbehåll för godkännande av konkurrensmyndigheterna.

 


Läs mer