Börjes TPL blir Emotion

juli 1, 2019 Logistik

Börjes Logistik slår samman sin tredjepartslogistik med förvärvade Logits verksamhet under namnet  Emotion Logistics.

Våren 2019 förvärvades TPL-aktören Logit Europe AB av Börjes Logistik & Spedition AB. Logit grundades i Varberg 2002 med uppdrag att driva och utveckla logistik för konfektion och skor. Kunderna består av flera starka varumärken som finns representerade på en internationell marknad. I Börjes Logistik har tredjepartslogistik erbjudits marknaden sedan i början på 90-talet. Från år 2014 accelererades tillväxten kraftigt med inriktning på handelsföretag som säljer till återförsäljare och/eller direkt till konsument via e-handel.
– Båda företagen är välskötta och familjära logistikföretag som är kända för att leverera sina tjänster med hög precision och hög kvalité. Med sammanslagningen stärker vi vårt totala erbjudande där vår absoluta ambition framåt är att fortsätta erbjuda marknaden den bästa logistiken gällande kvalité, service och köpupplevelse, kommenterar Markus Kinnander, vd Emotion Logistics AB.
Sammantaget kommer Emotion Logistics att sysselsätta 65-talet medarbetare. Verksamheten bedrivs från fem logistikanläggningar i Sverige med en total yta på 35 000 kvm.
– Arbetet med att formera den nya organisationen pågår. Fokus framåt ligger på att utveckla våra befintliga kunders verksamheter och samtidigt möta den ökande efterfrågan på bland annat e-handelslogistik. Vi känner en enorm stolthet för vad vi tillsammans har åstadkommit och är samtidigt otroligt motiverade för att nå nya höjder.