Best tar över Panaxias sjukhustransporter

oktober 2, 2012 Logistik , Produktion , Transport
Best tar över Panaxias sjukhustransporter

“Vi har fått igång verksamheten på bara en vecka, normal implementeringstid för liknande uppdrag är sex månader” säger vd Kenneth Milander. Foto Best Transport

Logistik- och budföretaget Best Transport tar över Stockholms läns landstings fasta transporter till och från samtliga sjukhus och vårdinrättningar i länet. Tidigare sköttes uppdraget av det konkursdrabbade Panaxia.

Måndagen den 1 oktober 2012 träder det nya avtalet mellan Best Transport och Stockholms län i kraft och de 35 personer som riskerade att stå utan arbete fortsätter i ny regi hos Best Transport.
– Det känns väldigt roligt och inspirerande, samtidigt som det är en stor utmaning att få ta över den här verksamheten, kommenterar Kenneth Milander, vd på Best Transport i Stockholm.
– Det här är ett prestigeuppdrag samtidigt som det är en minst sagt samhällskritisk funktion som skulle må väldigt dåligt av att stå still, om än bara för en dag. Jag är stolt över att vi vunnit upphandlingen fått igång verksamheten på bara en vecka, normal implementeringstid för ett liknande uppdrag är sex månader.
– Att vi samtidigt lyckas rädda 35 personer från att bli av med jobbet ger naturligtvis en extra tillfredsställelse.
Affären som är värd drygt 25 miljoner kronor per år bidrar till att Best Transport växer till en omsättning på 105 miljoner kronor. Tillskottet på 34 fordon innebär att den totala vagnparken ökar till 95 bilar. Best Transport har de senaste åren vuxit kraftigt, bland annat genom flera uppköp av mindre budbolag.
Fakta
• Den 1 oktober 2012 tar Best Transport över Stockholms läns landstings fasta transporter mellan sjukhus och övriga vårdinrättningar efter tidigare konkursdrabbade Panaxia.
• De 35 personer som riskerade att bli av med jobben kan nu fortsätta i Best Transports regi.
• Avtalet innebär 34 nya bilar hos Best Transport.

 


Läs mer