Santa Maria öppnar europeiskt centrallager i Kungsbacka

mars 2, 2017 Lager , Logistik
Santa Maria öppnar europeiskt centrallager i Kungsbacka
Jaana Tuominen klippte tillsammans med Johan Sundelin av det röda bandet och invigde Santa Marias nya centrallager i Kungsbacka. Foto: Santa Maria

Jaana Tuominen klippte tillsammans med Johan Sundelin av det röda bandet och invigde Santa Marias nya centrallager i Kungsbacka. Foto: Santa Maria

På tisdagen invigde Santa Maria, som ägs av finska Paulig Group, sitt nya distributionscenter i Kungsbacka söder om Göteborg. Lagret har kostat 350 miljoner kronor och ska förse hela Europa med kryddor. 

Santa Marias 33000 kvm stora lagerlokal på Kraftvägen i Kungsbacka invigdes av koncernchef Jaana Tuominen tillsammans med Johan Sundelin, chef för koncernens World Foods & Flavouring-division.

Bland gästerna fanns grannar, kunder, leverantörer, kommunrepresentanter och press. Men i centrum för hyllningarna stod 60 av Santa Marias medarbetare, som har lagret som arbetsplats och som har slitit hårt för att få till stånd en lyckad inflytt:

– Det här har varit ett långt och tufft projekt. Vi har renoverat, byggt nytt, flyttat ut från tre gamla lagerlokaler och in här. Samtidigt har medarbetarna haft uppgiften att sköta ”business as usual”. De är väl värda att hyllas idag säger Johan Sundelin i ett pressmeddelande.

Att valet av distributionscentrets placering föll på Kungsbacka är naturligt. Redan innan fanns här tre lager för Santa Marias färdigprodukter. Nu har man samlat allt under ett tak, med plats för 30 000 pallar.

– Kungsbacka ligger geografiskt fördelaktigt placerat för vår verksamhet och vi upplever samarbetet med både kommunen och näringslivsrepresentanter här som mycket gott. Det känns roligt att kunna visa att vi satsar långsiktigt och tryggar arbetstillfällen i kommunen även fortsättningsvis, säger Johan Sundelin.

Om- och tillbyggnaden av Santa Marias nya distributionscenter inleddes i november 2015. Då hade fastigheten stått tom i några år, efter att Elanders flyttat ut. Ett år senare hade projektet resulterat i 12 000 kvm nybyggnation och en renoverad lageryta på cirka 21 000 kvm.

I januari 2017 kunde alla utleveranser till kund göras från det nu officiellt invigda distributionscentret.


Läs mer