Nu byggs Rustas centrallager ut – med 70 000 kvm

september 17, 2019 Lager

På bilden: Kikki Liljeblad (S), kommunalråd, Norrköpings kommun, Pontus Lindblad, näringslivsdirektör, Norrköpings kommun, Gunnar Cederberg, verksamhetschef inom Norrköpings kommun, samt Lennart Jansson, lagerarbetare, Rusta. Foto: Ristenstrand

Idag togs första spadtaget för den nya delen av Rustas centrallager i Norrköping. Anläggningen planeras att kunna tas i drift hösten 2021.

I dag sysselsätter Rustas lager omkring 300 medarbetare och har en total lageryta på närmare 120 000 kvadratmeter, som enligt byggplanerna nu utökas med ytterligare 69 000 kvadratmeter. Expansionen av lagret väntas inledningsvis skapa ett femtiotal nya arbetstillfällen, både i samband med själva utbyggnaden och när det nya lagret står färdigt.

– Med Rustas kraftiga tillväxttakt krävs fortsatta satsningar på logistikkedjan. Den befintliga infrastrukturen kombinerat med det geografiska läget gör det idealiskt för oss att expandera ytterligare här i Norrköping. Vi ser fram emot att dessutom kunna skapa fler arbetstillfällen för norrköpingsborna, kommenterar Göran Westerberg, vd på Rusta.

Rusta är en av Sveriges största varuhuskedjor inom bred lågprishandel med över 150 varuhus i fyra länder. Navet i logistikkedjan är Rustas distributionscentral i Norrköping. Under kommande år räknar Rusta med att expandera ytterligare, vilket kräver ökad kapaciteten vid centrallagret på Malmölandet i Norrköping.

– Vi gläds med Rustas goda framsteg och uppskattar att bolaget vill fortsätta att utvecklas i Norrköping. Med den här utbyggnationen kommer Rusta bli en ännu viktigare arbetsgivare i kommunen, likväl som en än viktigare aktör för Norrköpings hamn, kommenterar Pontus Lindblom, näringslivsdirektör i Norrköpings kommun.

Rusta har sedan starten 1986 expanderat i snabb takt och har i dag varuhus på fyra marknader: Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Rusta är numera den ledande aktören i Norden inom bred lågprishandel, med över 150 varuhus. De senaste åren har Rusta öppnat ett nytt varuhus varje månad.