NCC bygger ut lager åt Arla i Linköping

mars 20, 2017 Lager , Logistik

NCC bygger ut kyllager och emballagelager åt Arla Foods i Linköping.

Utbyggnaden ska ge plats åt ett växande sortiment specialprodukter som tillverkas vid mejeriet. Ordern är värd cirka 45 MSEK.

– Vi har de senaste åren utökat vårt sortiment av laktosfria produkter och specialprodukter som Crème Fraiche, Yoggi och Arla Ko-produkter. Det gör att vi nu behöver större lagerkapacitet för både färdiga produkter och emballage, säger Jörgen Grauss, mejerichef vid Arla Foods i Linköping.

Kyllagret byggs ut med 575 kvadratmeter och emballagelagrets yta ökar med 1 550 kvadratmeter. NCC ska också bygga en mätkammare för mejeriets neutraliseringsanläggning där vatten och kemikalier från rengöring av processutrustningen neutraliseras innan det går vidare ut i kommunens avloppsnät. Ett komplicerat arbete med pålning och ledningsdragning inne på det trånga mejeriområdet.

– Vi har sedan många år ett bra samarbete i partnering med Arla Foods och byggde ut kyllagret i Linköping 2015. Att bygga i direkt anslutning till mejeriets pågående verksamhet är stor en utmaning och vi kommer att ha stort fokus på planering och logistik, säger Andreas Saltin, affärschef NCC Building.

Arbetena har inletts och de nya lagerytorna ska stå klara i december 2017.


Läs mer