Martin & Servera bygger lager i Enköping

Martin & Servera bygger lager i Enköping
MartinServera_Enköping

Skiss på hur Martin & Serveras nya lager i Enköping kommer att se ut när det är klart för inflyttning i januari 2017. Källa: Tengbom

Livsmedelsgrossisten Martin & Servera lämnar lagren i Västerås och Årsta och bygger ett nytt, 36 000 kvm stort lager i Enköping, med inflytt i januari 2017. Bygger och äger fastigheten gör Logistic Contractor. 

Martin & Servera gör om sin lagerstruktur i Mellansverige. Beslutet innebär att lagren i Västerås och Årsta flyttas till ett nytt lager som Martin & Servera planerar att bygga i Enköping. Lagret i Norrköping behålls, liksom rangeringen i Västberga.

I december skrevs hyreskontrakt för det nya lagret i Enköping, som byggs och ägs av Logistic Contractor.

– Vi planerar byggstart i mars och överlämnandet ska ske den 1 januari 2017, berättar Christoffer Bööj, affärsutvecklare på Logistic Contractor.

Efter flytten kommer bolaget ha fyra lager i Sverige, i Halmstad, Norrköping, Umeå och Enköping.

“Med ny struktur och funktionell teknik minimerar vi riskerna i logistikkedjan. Vi får också en ökad möjlighet till lagerläggning av produkter. Det handlar också om satsningar på effektiv hantering av färskvaror och bra logistiska flöden” Skriver Martin & Servera på sin hemsida, i en kommentar till omstruktureringen.

Sveriges fjärde bästa logistikläge

“En annan viktig faktor som vägts in är möjligheten att få med berörd personal från både Västerås och Årsta till det nya lagret” skriver bolaget vidare.

Enköping har ett attraktivt läge för ett nytt lager med möjlighet att nå Stockholm från två håll samt bra tillgänglighet till fjällvärlden, Uppsala och Örebro. Enköping räknas till Arlandaregionen, som fick en fjärdeplats i Listan över Sveriges 25 bästa logistiklägen 2015, som Intelligent Logistik publicerar årligen sedan 2005. Den 12 februari publiceras listan för 2016 i Dagens industri, med förhandsvisning på konferensen Logistikläget 2016.

Av Hilda Hultén


Läs mer