Eldon flyttar lagret från Nässjö till Jönköping

januari 25, 2016 Lager , Logistik , Logistiklägen

Nässjöföretaget Eldon flyttar lager och kontor till Jönköping. Bygget av den nya 8500 kvm stora fastigheten på Hedenstorp påbörjas i vår och ska vara klart för inflytt 1 januari 2017.

Eldon startades 1922 i Nässjö och är idag en internationell koncern med verksamhet i cirka 45 länder. Verksamheten som nu flyttas finns idag i Nässjö, med nytt kontor och produktionsenhet i Västerås sedan 2015 för dotterbolaget Eldon Istallation. Företaget tillverkar och säljer material för elinstallationer, och har på senare år flyttat hem mycket av produktionen från låglöneländer.

– Vi hade tidigare leverantörer i Rumänien, Baltikum, Ryssland och Kina. Vi har lämnat dem för att de levererade för dålig kvalitet. Därför har vi tagit hem mycket av produktionen till leverantörer i Sverige, vilket varit en resa i sig och som gett bra resultat, berättar Anders Karlsved, vd för Eldon Installation för tidningen VLT.

 

Efter flytten av Nässjöverksamheten får bolaget enligt Patrik Lööv, affärsutvecklare på Logistic Contractor, som bygger fastigheten, såväl ett bättre logistikläge som mer ändamålsenliga lokaler.

– Efter en lång process där vi gemensamt arbetat fram bästa möjliga lösning utifrån Eldons behov känns det mycket positivt att nu planera för produktionsstart. Vi börjar bygga senare i vår och den nya anläggningen ska vara klar för inflyttning den 1 januari 2017, kommenterar Patrik Lööv.

– Eldon får nu ett utmärkt läge invid riksväg 40 och Axamo flygplats och kommer dessutom närmare E4.

Logistic Contractor, som ingår i Wästbygg Gruppen, utvecklar och bygger den nya fastigheten på 8 500 kvm lager och kontor, på Hedentorps industriområde väster om Jönköping.

Av Hilda Hultén

 


Läs mer