Lager 157 planerar distributionscenter i Ulricehamn

januari 26, 2016 E-handel , Fastigheter , Lager , Logistik , Logistiklägen
lager157

Butikskedjan Lager 157 samlar sin distributionsverksamet till Ulricehamn.

Lager 157 förhandlar med Ulricehamns kommun om en tomt på Rönnåsens industriområde för att samla företagets logistik- och distributionsverksamhet under ett tak, rapporterar Ulricehamns tidning.

Lager 157 växer , både vad gäller antal butiker runt om i landet och på e-handel, skriver Ulricehamns Tidning. I dag hanteras all orderplock och distribution för e-handelsdelen i Gällstad strax söder om Ulricehamn, medan mycket av distributionen ut till butikerna sköts via en tredjepartslösning i Borås.

– Införtullade kläder som kommer från utlandet hanterar vi alltså inte i Gällstad i dag utan vi köper lager och distributionstjänster för den delen, säger Stefan Palm, vd till ut.se.

Sedan en tid förhandlar Lager 157 med Ulricehamns kommun om en större tomt på Rönnåsens industriområde för att samla företagets logistik- och distributionsverksamhet under ett tak.

– På skrivbordet finns en byggnad på 12 500 kvm, men det är jätteviktigt för oss i diskussionen med kommunen att det finns möjligheter att expandera. Där vi bestämmer oss för att bygga måste vi också kunna växa, säger Stefan Palm.

Butiken i Gällstad berörs inte av den kommande satsningen, inte heller huvudkontorets placering.

– Det här handlar om lager och logistik, inget annat, säger Stefan Palm.

Att Rönnåsens industriområde ligger bra till för den här typen av verksamhet är en anledning till intresset för just den platsen. Stefan Palm är också intresserad av skyltläge ut mot väg 40.

– Vi tycker att det är viktigt att visa upp vår verksamhet. När vi etablerar butiker vill vi att många ska se dem och det är egentligen ingen skillnad nu.

En del av dem som jobbar i Gällstad i dag kommer att jobba i Ulricehamn istället.

– Jag skulle tro att den delen vi tar hem från Borås kommer ge några arbetstillfällen här och på sikt är planen att vår totala verksamhet ska expandera. Då kommer vi behöva anställa folk. Det finns också tankar på att logistikdelen ska kunna föda nya verksamheter, men det är bara på idéstadiet än så länge.

– E-handeln växer och för vår del ser det ut som för branschen i stort. I Sverige ligger e-handeln på 6-7 procent av de totala inköpen när det handlar om kläder. Lager 157 tuffar sakta upp mot 10 procent av omsättningen via e-handel.


Läs mer