Maria Nila växer med ny lagerlösning från BITO

november 6, 2018 Lager

Bito har inrett Maria Nilas lager. Foto: Bito Lagersystem.

Hårvårdsföretaget Maria Nila har flyttat till en nybyggd produktions- och logistikanläggning i Helsingborg. BITO Lagersystem har ansvarat för lagerlayout och levererat lagerinredningen.

Maria Nila utvecklar och tillverkar veganska hårvårdsprodukter för både proffs och konsumenter. Företaget har vuxit snabbt de senaste åren och finns idag representerade i över 30 länder.

– Vi var väldigt trångbodda i våra gamla lokaler och tvingades därför till många provisoriska, ineffektiva lösningar. En större anläggning var ett måste för att klara en fortsatt expansion, kommenterar Markus Ederwall, ekonomichef på Maria Nila.

Den nya anläggningen rymmer produktion, utvecklingslabb, lager, kontor och konferenslokaler och Maria Nila har inrett lagret med hjälp av  BITO Lagersystem.

Lagret upptar ungefär hälften av den totala lokalytan på 4500 kvadratmeter. Det är ett kombinerat buffert- och plocklager för såväl råvaror som färdigvaror.

Lagret är utrustat med pallställ, hyllställ, rullställ och genomloppshyllor. Totalt handlar det om cirka 3000 pallplatser och 500 plockplatser.

– Vi har skapat en mer flexibel och yteffektiv lagring genom att kombinera traditionella pallställ med rullställ och genomloppshyllor. Det ger en god överblick över alla tillgängliga artiklar och möjliggör snabbare orderplock med bättre ergonomi, kommenterar Andreas Bergstrand, säljansvarig hos BITO Lagersystem.