Nowaste växer med nytt lager

november 6, 2018 Fastigheter , Lager , Logistiklägen
Nowaste växer med nytt lager

Nowaste växer med ytterligare ett lager på 11 000 kvm, inklusive ett höglager på 1250 kvm. Foto Catena.

Nowaste Logistics ingår avtal med Catena om att bygga ett nytt högautomatiserat lager på 11 000 kvm för såväl butiksplock som e-handel, med en höglagerdel på 1250 kvm, intill det befintliga i Helsingborg.

Under 2018 färdigställde Catena en 30 400 kvm stor logistikbyggnad för Nowaste vid E6 utanför Helsingborg. Strax intill på fastigheten Plantehuset 3 uppförs nu ett nytt lager som blir drygt 11 000 kvm och kommer bestå av en höglagerdel, ett större entresolplan samt en konventionell del för lagring av och plock från pall.  I den 20 meter höga höglagerdelen kommer en större skyttellösning inhysas som levereras av Knapp AB. Knapp har även fått uppdraget att leverera plockstationer, varumottagning och paketsortering.

–  Det här är ett jättestort steg för Nowaste att bygga en automationslösning för externa kunder och vi tror jättemycket på det här. Vi tror att vi har hittat en lösning som kommer att fungera jättebra för både traditionell logistik och digital handel, säger Christian Hallberg, vice vd på Nowaste Logistics.

– Vi vill ha den bästa lösningen. Det som vi tillsammans med Knapp och Catena har tagit fram är vi väldigt nöjda med och kommer definitivt bli en ny milstolpe för Nowaste. Vi får med denna lösningen även en mycket flexibel skalbarhet som vi utveckla och växa i, kommenterar Christian Hallberg.

Nowaste stärker sin position som ett av de ledande logistikföretagen inom tredjepartslogistik med ett högautomatiserat lager. Foto Nowaste

Fastigheten ska stå klar hösten 2019 och ska tas i drift vid månadsskiftet oktober/november 2019.

– Att även ta med sig i denna satsning är att vi inte enbart fokuserar på hanteringen och lagringen utan även på det som sker därefter. Det vill säga distributionen. Genom smarta lösningar inom både mjukvara och hårdvara, kan hjälpa våra uppdragsgivare med att effektivisera. Bland annat genom att vi har en integrerad paketsortering för utgående volymer som idag blivit en flaskhals för många e-handlare, fortsätter Christian Hallberg.

Att lagret placeras i Helsingborg för många fördelar med sig, inte minst ur ett logistiskt perspektiv med närheten till såväl E6 som E4 och hamnen. Fastigheten kommer uppföras i enlighet med Catenas uttalade miljöpolicy och innebär att lagret kommer miljöanpassas och certifieras genom Green Building. Göran Jönsson för Catena ser det fortsatta arbetet tillsammans med Nowaste som ett bra betyg på deras tjänster inom logistikfastigheter;

– Catena ser stor potential i utvecklingen av Logistikposition Tostarp och vi är glada att få fortsatt förtroende och kan stärka vår relation till Nowaste som är en kund som verkar i framkant av sin bransch. Det fortsatta samarbetet är ett kvitto på att vi som fastighetsägare bidrar till att vidareutveckla deras affär, konstaterar Catenas regionchef i Helsingborg, Göran Jönsson.