Logicenter utvecklar logistikfastighet utanför Helsingfors

november 18, 2019 Lager , Logistik

Logicenters satsar på storstadsnära logistik i Kerva, strax utanför Helsingfors. Foto Logicenters.

Nu stärker Logicenters portföljen på den finska marknaden. I Kerava, strax utanför Helsingfors, ska Logicenters nu utveckla en logistikanläggning på totalt 18 300 kvm. Ett tioårigt hyresavtal har tecknats med hyresgästen Dachser som hyr en yta på cirka 4 600 m2. Fastigheten beräknas stå färdig under 2020.

Logicenters utvecklar nu en fastighet i finska Kerava. Den 18 300 m2 stora fastigheten ligger i Kerca logistikområde, strax utanför Helsingfors, och beräknas stå färdig under Q3 2020.
Byggföretaget Lehto Tilat Oy ansvarar för uppförandet av fastigheten. Ett tioårigt hyresavtal är tecknat med logistikaktören Dachser avseende en 4 600 m2 stor yta som består av 4 000 kvm cross dock-område och 600 m2 kontorsområde.

– Den moderna terminalen i Kerava, liksom närheten till hamnen i Vuosaari och järnvägen, erbjuder en utmärkt logistiskplats för Dachser, både idag och i framtiden. Dessutom kan vi
tillhandahålla en mängd tjänster för finska export- och importföretag på den inhemska marknaden, kommenterar  Tuomas Leimio, Managing Director, European Logistics Finland, Dachser
Finland Oy.

Logicenters nya anläggning är belägen på en strategiskt viktig plats i Helsingforsregionen, med närhet till internationell flygplats och motorvägen E75. Närheten till tågstationen Savio möjliggör dessutom goda pendlingsmöjligheter till Helsingfors. I linje med Logicenters ambition att energieffektivisera sina fastigheter, kommer logistikanläggningen att utrustas med solceller på taket samt använda sig av geotermisk värme.
– Det gläder oss att utvecklingen i Kerava är igång. Området är attraktivt på grund av sitt strategiska läge, goda kommunikationer samt konkurrenskraftiga hyresnivåer. Därför är det glädjande att kommunen satsar på logistik. Vi har sedan tidigare en mycket god relation till Dachser, vilket gör det extra roligt att få att påbörja den här utvecklingen tillsammans med
dem, kommenterar Jarkko Äikää, Commercial Director på Logicenters i Finland.

Den nya logistikanläggningen har för närvarande cirka 13 000 m2 ledigt för framtida hyresgäster som vill etablera sig i ett av de bästa logistikområdena i Helsingfors storstadsområde. Anläggningen har redan väckt intresse bland ett flertal verksamheter i branschen.