Jula bygger ut centrallagret

oktober 29, 2019 Lager , Logistiklägen
Jula bygger ut centrallagret

Jula bygger ut sitt centrallager ytterligare under 2020. Foto Jula.

Jula kommer under 2020 att bygga ut centrallagret i Skara med ytterligare 28 000 kvadratmeter. Totalt ger utbyggnaden drygt 90 000 fler pallplatser. 

–  Jag har tidigare varit tydlig med att ”nu bygger vi inte större här, det är inte riktigt vettigt”. Men, den tillbyggnad vi gör nu blir så otroligt kostnadseffektiv, med det bästa logistikläget och med en fantastisk personal, så nu kör vi! etapp fem. Vi kommer med det nya centrallagret att kunna möta vår kraftiga expansion långsiktigt, och de flöden som tillkommer under satsningen på både e-handel och varuhus, kommenterar Julas ägare och koncernchef Karl-Johan Blank.

Att Jula tänker långsiktigt i Skara behöver ingen tveka på efter beslutet att bygga ut ytterligare. Tillsammans med den nya utbyggnaden kommer Julas centrallager bli totalt drygt 178 000 kvadratmeter stort.

– Med satsningen på centrallagret skapar vi bra förutsättning till fortsatt expansion och tillväxt. Vi ska öppna minst tio varuhus nästa år och med utbyggnaden kan vi hantera accelerationen på ett långsiktigt hållbart och effektivt sätt, till nytta för våra kunder, säger Joachim Frykberg, vd Jula, i ett pressmeddelande.

Den stora byggnaden värms upp av bergvärme, men även med hjälp av vindkraftverk som företaget sedan tidigare har investerat i.

Utbyggnaden av centrallagret kommer, förutom att skapar arbetstillfällen lokalt i Skara, även att stärka Skaraborg som en viktig knutpunkt för logistikverksamhet.

– Skara ligger otroligt bra till rent geografiskt för våra varuflöden till varuhusen i Sverige, Norge och Polen. Det är även nära till Jula Logistics logistikhubb i Falköping på Marjarpsområdet med effektiv tågpendel både till Göteborg och till Tyskland, kommenterar Joachim Frykberg.