Jula bryter ut logistiken – Lennart Karlsson ny v

Jula bryter ut logistiken – Lennart Karlsson ny v

Lennart Karlsson blir vd för Julakoncernens logistikbolag. Foto: Jula.

Julas logistikbolag Jula Logistics AB flyttas upp från Jula AB och till KJB Holding AB och får en ny vd – Lennart Karlsson, som kommer fortsätta satsa på att utveckla logistiken. 

– Det känns naturligtvis jättekul och inspirerande. Det är en mycket spännande satsning, och det känns det väldigt bra att kunna lägga mer fokus för att utveckla Jula Logistics AB vidare, säger Lennart Karlsson, tillträdande vd men också fortsatt Logistikchef för Jula AB, i ett pressmeddelande.

Tidigare i år köpte Jula tågterminalen ”Dryport Skaraborg” av Falköpings kommun med syfte att utveckla ett nytt affärsområde för Julakoncernen. Tillsättandet av Lennart Karlsson (Julas logistikchef) som vd för Jula Logistics AB är ett viktigt steg i utvecklingen av logistikbolaget och tågterminalen. Vid årsskiftet (2018/2019) utvecklas även koncernen då Jula Logistics AB flytts från Jula AB och upp till KJB Holding AB.

– Hela satsningen handlar om att hitta synergier för att stärka i logistikarbetet inom koncernen. Det kommer fortsatt att vara mycket viktigt, men samtidigt kommer det att vara fokus på att utveckla den nya verksamheten. Det har varit ett fantastiskt intresse från många olika aktörer, det handlar främst om stora företag i regionen. För att kunna möta dessa behov på ett bra sätt väljer vi nu att realisera Jula Logistics AB. Jag känner inspiration och ett stort engagemang inför ett eventuellt samarbete med dessa dessas potentiella affärspartners, kommenterar Lennart Karlsson.

Julas logistiksatsning som kombinerar tåg och extra långa lastbilar har genom åren varit mycket framgångsrik. Inte minst är miljön en stor vinnare när det handlar om att bland annat flytta lastbilstrafik till tåg. Sedan avtalet med Falköpings kommun skrevs under i mars 2018 har det hänt en hel del. Bland annat finns flera stora företag som är intresserade av en etablering på och i anslutning till Dryport Skaraborg.

– Lennart har varit med i verksamheten sedan 1989 och gått den långa vägen inom företaget tillsammans med bland annat mig och min far. Det har varit en lång resa och tillsammans har vi byggt upp Sveriges största logistiklager i Skara. Vi tror mycket på Jula Logistics AB. Terminalen i Falköping har ett mycket bra logistikläge, det är rätt i tiden och det är ett enormt stort intresse och engagemang från stora aktörer. Detta är en bred satsning som kan utvecklas framgångsrikt på många olika sätt, kommenterar Karl-Johan Blank, Julas koncernchef och ägare.