Memnon går in under Unifauns varumärke

januari 21, 2016 IT/Teknik , Transport

Under våren 2014 gick TA-leverantörerna Unifaun och Memnon Networks samman. Nu smälts verksamheterna samman under Unifauns varumärke. 

Bolaget är störst på transportadministrativa system, s k TA-system i norra europa och har företagets tillväxttakt ökat och sedan samgåendet har två nya dotterbolag etablerats i Polen och Norge. Nu väljer bolaget att smälta samman under varumärket Unifaun.

En av grundparametrarna för sammanslagningen av Memnon Networks och Unifaun var en rejält ökad förändringstakt på marknaden, främst driven av en ökad e-handel.

– Mottagaren av en transport blir i många fall en vanlig konsument som ställer höga krav på en bra helhetsupplevelse, kommenterar vd Martin Randel.

– Det här påverkar i allra högsta grad alla olika aktörer inom logistikbranschen. Vi tror att förändringstakten kommer öka allt mer och för att ha möjlighet att fortsätta leverera innovation i framkant krävs en organisation med tillräckliga resurser.

En viktig orsak till sammanslagningen var att skapa förutsättningar för att vinna marknadsandelar på den fragmenterade TA-marknaden i övriga Europa. Memnon och Unifaun har tillsammans drivit den nordiska marknadens digitalisering/EDI-användning till att idag vara världsledande.

Bolaget har två transportörsneutrala lösningar på den svenska marknaden; Unifaun Web-TA och Unifaun Online. Den första relanserades som en ny plattform under hösten 2015 och och Unifaun Online relanseras i slutet av januari 2016. Bolaget levererar också “egna” transportbokningssystem åt bl a PostNord, DHL och Bring Frigo.