Volvo PV mångmiljardsatsar i Göteborg, Olofström och Skövde

december 3, 2012 IT/Teknik , Produktion

Volvo Personvagnar kommer de närmaste åren investera drygt 70 miljarder svenska kronor i ny fordonsarkitektur och nya motorer. Enligt Volvo är det en av Sveriges största industriella satsningar i modern tid.

Omkring en tredjedel av investeringarna i Sverige satsas på expansion och uppgraderingar av de svenska produktionsanläggningarna. En betydande del investeras i den nya karosserifabriken i Torslanda, som ska vara färdig att tas i bruk undra andra halvåret av 2013.

Utöver satsningarna i Torslanda, genomförs även omfattande investeringar vid karosserifabriken i Olofström. Även i motorfabriken i Skövde görs genomgripande förändringar för produktion av den helt nya 4-cylindriga motorfamiljen.

– Närmare hälften av våra framtida investeringar på ca 11 miljarder USD som utgör våra totala investeringar under åren 2011-2015 hamnar i Sverige i form av satsningen på en ny fordonsarkitektur och motorfamilj. Det är ett bevis på vår beslutsamhet att stärka företagets position som ett svenskt bilmärke, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Car Group i ett pressmeddelande.

Det skulle betyda att närmare 35 miljarder investeras i Volvos större produktionsanläggningar i Sverige.


Läs mer