Volvo och Samsung i batterisamarbete

juli 26, 2019 IT/Teknik , Transport

Volvokoncernen och Samsung har ingått en strategisk allians för att utveckla batterier till Volvokoncernens elektriska lastbilar.

Avsikten är att Volvokoncernen kommer att använda Samsung SDI:s batteripaketteknik för montering i Volvokoncernens produktion av elektrifierade lastbilar.

– Volvokoncernen är en av världens största tillverkare av kommersiella fordon. Med elektrifieringen av fordon kommer de ökande behoven av transporter att ske på ett renare och tystare sätt och öppna nya möjligheter för våra kunder och för samhället i stort. Alliansen med Samsung SDI är ett viktigt nästa steg på vår resa mot att erbjuda världens mest verkligt hållbara transportsystem och fossilfria alternativ i våra fordon, kommenterar Martin Lundstedt, vd och koncernchef för Volvo.

Samsung SDI har för avsikt att tillhandahålla battericeller och moduler för att möta efterfrågan på Volvokoncernens elektrifierade lastbilar.

– Samsung SDI är privilegierade att ingå en strategisk allians med Volvokoncernen. Vi övertygade om att denna allians kommer att erbjuda överlägsna erbjudanden inom energi, säkerhet och hållbarhet för fordonsindustrin, mitt i transportbranschens förändring. Vi är övertygade om att denna allians kommer att säkerställa en långsiktig, marknadsledande position för de två företagen, kommenterar Young-Hyun Jun, vd Samsung SDI.