Scanlog satsar på smart orderbokning

oktober 22, 2018 IT/Teknik

Scanlog investerar i integrerad robotbaserad processautomation (RPA), vilket redan gett tidsvinster i orderhanteringen. 

Scandinavian Logistics Partners AB (Scanlog), ett snabbt växande skandinaviskt logistikföretag specialiserat på internationella transporter,  har valt att investera i ProcessRobot från Softomotive för att hjälpa till att omvandla orderbokningsprocessen och utveckla ett smartare arbetsflöde.

– Med ProcessRobot har vi minskat tiden det tar att behandla en kundorder med 89 procent. Tidigare tog det en mänsklig anställd upp till fyra minuter för att registrera bokningsinformationen i våra system, nu fullbordar roboten uppgiften inom 20 sekunder, förklarar Scanlogs vd Mattias Ljungberg:

Scanlog har ambitiösa planer för att automatisera många andra processer med ProcessRobot. Företaget undersöker för närvarande hur roboten kan stödja realtidsspårning, uppdatera dagliga valutakurser i sina finansiella system, registrera leverantörs- och kundfakturor och hjälpa till att förbereda specialgjorda rapporter och nyckeltal.

– Vi har alltid sagt att våra kunder bör ha ett flexibelt tillvägagångssätt för RPA implementation genom att börja smått, lära sig snabbt och sedan skala upp snabbt. Scanlog ger ett bra exempel på hur man gör detta i praktiken, kommenterar Marios Stavropoulos, vd för Softomotive