Speed bygger ut rejält i Borås

oktober 19, 2018 Fastigheter , Lager , Logistiklägen
Speed bygger ut rejält i Borås

Ny jättelogistikanläggning i Viared, Borås. Foto: Logicenters.

Speed Groups nya 38 000 kvm stora lager på Viared invigdes i september. Ny bygger man ut fastigheten med ytterligare 45 000 kvm till 83 000 kvm. Bygget väntas bli klart nästa höst.

TPL-aktören Speed Group storsatsar i Borås som till nästa höst beräknas ha 83 000 kvm lager – motsvarande 12 fotbollsplaner, i Viared i Borås utanför Göteborg. Den första delen står redan klar och är uthyrd till Hemtex, den andra delen kommer fyllas med fem andra kunder till tredjepartslogistikern, som avsierat att man behöver nyanställa, först kom ett besked om 400 personer, och med den nya utbyggnaden ytterligare 200 personer.

Logistikanläggningen kommer att bli en halv kilometer lång, med skyltläge längs med riksväg 40. Genom att satsa på en stor anläggning i ett logistiknav som Viared minskas interntransporterna. – Tillsammans lyckades vi hålla ett pressat tidsschema för första etappen och nu blir det fantastiskt roligt att expandera. Vi har ett positivt arbetsklimat mellan alla parter och tillsammans utvecklar vi något riktigt bra för Borås, kommenterar Peter Nilsson, CEO, Speed Group.


Läs mer