Apotea planerar automatisera i Morgongåva

oktober 22, 2018 E-handel , IT/Teknik
Apotea planerar automatisera i Morgongåva

Apoteahuset i Morgongåva. Foto: Domarbo Skog

Apotea planerar att automatisera sitt lager i Morgongåva – både för plock, sortering och pack, för att klara den växande konkurrensen, det rapporterar Market. 

– För att klara konkurrensen och fortsätta att växa behöver vi bli mycket större och mycket effektivare. Tiden börjar bli mogen för att automatisera vårt lager i Morgongåva, säger vd Pär Svärdson, till Market.

Pär Svärdson, vd Apotea. Foto: Apotea.

E-handeln av aporteksvaror börjar närma sig tio procent och utvecklingen förväntas få konsekvenser i såväl prispress som ren utslagning, skriver Market, och Apotea planerar därför att automatisera  det 38 000 kvm stora lagret – vilket kommer att gå på några hundra miljoner.

–De tekniska lösningarna blir väldigt mycket bättre, snabbt. Jag ser stora möjligheter både i plock- och packlösningar, men också i hanteringen av gods, säger Pär Svärdson till Market.

Apotea, med runt 400 anställda  har sedan starten 2012, levererat apoteksvaror till ungefär två miljoner svenskar. 130 000 order skickas ut i landet varje vecka och det övergripande målet för 2018 är att sälja för minst två miljarder kronor.

–Vi taktar kring det, så det tror jag vi klarar. Nästa år vill vi växa med ytterligare 30-40 procent och kunna dubbla sortimentet inom ett par år ( i dag ungefär 20 000 artiklar). För att klara den omställningen behöver vi öka produktiviteten, säger Pär Svärdson till Market.