Ramboll satsar på sjukvårdslogistik

april 5, 2018 IT/Teknik , Logistik
Ramboll satsar på sjukvårdslogistik

Ramboll förvärvar tyskt logistikföretag som utvecklar AGVs. Foto: Ramboll.

Ramboll har förvärvat MMG, ett tyskt konsultföretag specialiserat på AGV-fordon och logistiksystem för sjukhus. Uppköpet är en viktig del i Rambolls ambition att bli den ledande konsulten inom vårdmiljöer.

När det gäller ny teknik inom sjukvården spelar logistik en allt viktigare roll för en effektiv och smidig drift av sjukhus.  Det tyska företaget MMG har länge varit specialiserat på sjukhuslogistik, särskilt AGV:er. Tekniken innebär att material kan transporteras effektivt och punktligt i sjukhusmiljön. Tekniken frigör tid för sjukhusanställda så att de kan spendera så mycket tid som möjligt med patienterna.

– Det är en stor utmaning att förbättra kvaliteten på och åtkomsten till sjukvården, och samtidigt hantera de kostnader som kommer med en växande och allt äldre befolkning. Automatisering av sjukhuslogistik är ett sätt för vårdmiljöer av olika slag att minska kostnader, digitalisera dokumentation och ge möjlighet till mer tid för patientvård. Med uppköpet av MMG får Ramboll experter av världsklass med unika insikter från Österrike, Tyskland och Danmark, kommenterar Michael Gustavsson, Global Division Director Hospitals inom Ramboll

Ramboll har framgångsrika erfarenheter av att utforma nya och renovera befintliga vårdinrättningar – från stora sjukhus till små specialistenheter. Förvärvet av MMG är ett steg mot att förverkliga Rambolls ambition att bli den ledande konsulten inom vårdmiljöer.

– Rambolls omfattande erfarenhet av vårdmiljöer gör dem till den perfekta partnern för oss. Som en del av Ramboll kan vi föra ut vår unika kompetens inom logistik och automatiseringsteknik till en större marknad och bidra till att vinna nya projekt i framtiden, kommenterar Thomas Strecker Leitner, vd för MMG Danmark.


Läs mer