Optilon optimerar åt Orthex

maj 29, 2012 IT/Teknik , Produktion

Husgerådstillverkaren Orthex Group har anlitat Optilon som konsulter för att optimera sina lager och effektivisera sin prognosprocess i nordenverksamheten.

I affären ingår såväl licens för lageroptimeringsapplikationen ServiceOptimizer99+ från ToolsGroup och ett konsultprojekt för implementering av ny prognos- och lagerstyrningsprocess. Den nya lösningen omfattar hela nordenverksamheten med tre produktionsenheter och flera lager. Hela lösningen ska vara driftad innan årets slut.

– Vi agerar på en tuff marknad där det är nödvändigt att hela tiden effektivisera processerna. Vi valde att arbeta med Optilon inom det här området eftersom vi tror att de kan hjälpa oss att uppnå våra högt ställda mål gällande kapitalbindning och kundservice, kommenterar Orthex Groups logistikchef Jonas Johansson som är ansvarig för den nya lösningen på Orthex Group.

Orthex Group är nordenledande inom design, tillverkning och marknadsföring av husgeråd. Koncernen består av tre företag, Hammarplast Consumer, Sveico och Orthex och dessa äger 6 välkända varumärken: Hammarplast, SmartStore, Sveico, Gastromax, Kökskungen och Orthex.


Läs mer