Miljöpris till oljelagring i Syrhåla

maj 3, 2013 IT/Teknik , Miljö/CSR , Produktion

Oljelagringsföretaget Scandinavian Tank Storage har fått Göteborgs hamns miljöpris. Företaget uppmärksammas både för sitt hållbarhetsarbete och för god samverkan med myndigheter och kunder. Priset delades ut på den årliga Energihamnsdagen den 2 maj.

Varje år delar Göteborgs Hamn ut Energihamnens miljöpris. I år gick miljöpriset till Scandinavian Tank Storage (STS). STS fick utmärkelsen bland annat för att företaget arbetar proaktivt med förbättringar utifrån kundernas behov.

Det är nionde året som priset delas ut. Juryn består av sakkunniga från Göteborgs Hamn AB.

– Miljö- och säkerhetsfrågor står högt på vår agenda och vi är mycket glada för priset, säger Claes Jacobsson, vd för STS.

Så här löd motiveringen:

”Som en av de nyare operatörerna inom Energihamnen har Scandinavian Tank Storage visat sin ambition att med senaste teknik hantera verksamheten i sitt bergrumslager i Syrhåla. STS har en öppen attityd gentemot myndigheter och aktörer inom Energihamnsklustret. De tar också aktiv del i SPBI:s arbete med att utveckla miljöarbetet inom branschen och utgör också en länk mellan SPBI och Göteborgs Hamns samarbetskommitte. Företaget arbetar proaktivt med förbättringar utifrån kundernas behov på ett konstruktivt sätt.”


Läs mer