Logent lanserar nytt affärsområde

maj 21, 2012 IT/Teknik , Logistik

I samband med Logistik & Transport den 22-25 maj lanserar Logent ett nytt affärsområde: Logent Systems. Inom affärsområdet kommer Logent samla flera kraftfulla system inom logistik.

Simulering av lagerprocesser, design av lagerlayouter, transportplanering, terminalverksamhet, dynamisk ruttoptimering, lönsamhetskalkyl i realtid samt lagerstyrning är ett urval av funktioner och tjänster som ingår i portföljen för Systems. Systemportföljen kommer bestå av två dimensioner där den ena ger möjlighet att erbjuda starka och beprövade logistiksystem medan den andra är att systemen används som ett hjälpmedel för de tjänster som Logent AB erbjuder.

– Affärsområdet är under uppbyggnad och målet är att skapa en bred produktportfölj av kraftfulla logistiksystem. Logent Systems kommer bli ett värdefullt komplement till våra övriga affärsområden som lyfter helheten och bidrar till nya affärsmöjligheter. Vi har redan knutit till oss flera samarbetspartners och söker aktivt efter fler som kan bidra till att systemportföljen byggs ut, kommenterar David Måsegård, affärsområdeschef Logent Systems.

Lansering under mässan
Logent Systems kommer att lanseras i samband med Logistik-och transportmässan den 22-25 maj. Logent kommer att presentera och demonstrera systemen under mässan och det kommer även finnas möjlighet att boka möten på plats för en demonstration rörande den egna verksamheten.
Logent ställer ut i monter A01:32

Fakta
Logent är verksamma inom fem affärsområden och erbjuder tjänster så som konsulttjänster inom tredjepartslogistik, logistik och tull samt bemanningslösningar, entreprenad- och sitelösningar, hamn- och terminalutveckling, logistiksystem samt utbildning och IT-stöd. Logent finns representerade på ett flertal orter i Sverige och Norge med ca 1 400 anställda. Under 2012 beräknas Logent omsätta ca 1 miljard SEK.