LCS utökar containerservicen i Göteborgs hamn

maj 6, 2014 IT/Teknik , Sjöfart

Lundby Container Service LCS AB köper Göteborgs Tankcontainerservice. Köpet innebär att LCS breddar sin service inom sjöfartscontainrar med en reparationsverkstad för tankcontainrar. 

Verksamheten kommer att drivas vidare under LCS varumärke och uppköpet innebär att LCS nu kan erbjuda en helhet på containermarknaden .

– I och med övertagandet av Göteborgs Tankcontainerservice och dess personal adderar vi stark kompetens till företaget. Tankreparationer är komplexa och därför är det viktigt att ha erfaren personal och lyssna på kundernas krav, kommenterar Oscar Skogsén, vd LCS.

LCS är placerade i Arendal, i närhet till Göteborgs Hamn och bedriver en verksamhet som är mycket viktig för hela hamnen.

– Det är roligt att LCS, som är en sådan erfaren och kompetent aktör inom området, väljer att utöka sin verksamhet i Göteborgs Hamn. Reparation och skötsel av containrar är mycket viktiga delar av logistikpusslet och god kvalitet på dessa tjänster stärker hamnens konkurrenskraft, säger Magnus Kårestedt, vd Göteborgs Hamn.