Hogia äntrar Danmark

Hogia Transport Management Systems AB har fått sin första kund i Danmark inom transportplaneringssystem. Kunden är HC Pumps & Trucks.

Hogia är marknadsledande inom IT-system för transportbranschen i Sverige och Norge och kan nu sätta ytterligare ett nordiskt land på kartan över kunder. Hogia har
levererat systemen Hogia G4 Resursplanering och Mobilast Transportplanering till sin första danska kund, HC Pumps & Trucks.

-Vi har länge haft ett mål att fortsätta gå internationellt med våra transportplaneringssystem. I dag är vi där, mycket tack vare mycket goda relationer med våra kunder, säger Lars Tingström, chef på Hogia Transport Management Systems AB.
Med Hogias programvara är det möjligt att styra faktureringsrutiner och transportledning från ett och samma ställe. Det var viktigt för HC Pumps & Trucks, som tidigare behövde dubbelarbeta i olika system. Det gav långa ledtider mellan utförda uppdrag och fakturering.
En förutsättning för att HC Pumps & Trucks skulle välja Hogia var att de kunde fortsätta använda sitt koncerngemensamma ekonomisystem. Eftersom Hogia utvecklar standardsystem med öppna gränssnitt, var det möjligt.
– Med Hogias system har vi i dag en mycket bättre kontroll på verksamheten. Det gäller såväl för våra resurser som den ekonomiska uppföljningen, säger Rene Hald, vd för HC Pumps & Trucks.

Det är i första hand med produkten Hogia G4 Transport som bolaget ska gå internationellt. Det är en molntjänst bestående av orderregistrering, transportplanering med fyllnadsgrad, orderstatus, ruttplanering och historik. Till systemet finns även en app för mobil orderhantering.
-I G4 Transport får kunden en tydlig översikt över verksamheten. Med systemet har vi lyckats lösa många av de logistiska utmaningar som små transportföretag kämpar med. Kunden får möjlighet att öka kontrollen och minska ledtiderna, något som ger besparingar för företaget, säger Lars Tingström.


Läs mer