Framtidstro på Konecranes

oktober 22, 2012 IT/Teknik , Produktion

Hos trucktillverkaren Konecranes i Markaryd ser man åter positivt på framtiden efter några tuffa krisår. På fredag invigs nya, större lokaler och tillverkningen av truck 4 000 firas.

Fredagen den 26 oktober inviger trucktillverkaren Konecranes sina nya lokaler i Markaryd. Totalt utvidgar företaget med 900 kvm, huvudsakligen nya kontorslokaler. Företaget har haft några tuffa år, särskilt under konjunktursvackan 2008/2009. Men nu är framtidstron åter ljus.
– År 2009 var ett tufft år för hela truckbranschen och vi drabbades naturligtvis också av det allmänna konjunkturläget även om vi klarade oss bra. Långsiktigt ser vi en fortsatt positiv utveckling och vi rustar för framtiden, kommenterar Konecranes vd Lars Fredin.

I samband med invigningen firar Konecranes också tillverkning och leverans av
truck nummer 4 000, som går till en av de ledande hamnarna i Sydafrika: Ghana Ports
And Harbours Authority (GPHA). Truck nummer 4 000 är en s k reachstacker som ska användas för containerhantering i hamnen i Ghana. Den har en lyftkapacitet på 45 ton och möjlighet att stapla upp till fem containrar. Invigningen skall också besökas av en delegation ifrån Ghana, bl a med Ghanas transportminister.

Om Konecranes
Konecranes har bedrivit verksamhet i Markaryd sedan 1994, och här finns också huvudkontoret. Företaget tillverkar främst gaffeltruckar, reachstackers och containertruckar och säljer truckar över hela världen. Inom koncernen arbetar över 11 500 anställda på mer än 600 orter i 50 olika länder. Affärsenheten Konecranes Lifttrucks i Markaryd ingår i Konecranes-koncernen och har ca 250 anställda. Företaget har produktionsenheter i Markaryd och Kina och finns representerat på alla större marknader runt om i världen.
Konecranes är framförallt stora inom truckar med över 10 tons lyftkapacitet. Truckarna används på containerhamnar och terminaler, järnvägar, och inom en rad områden, som pråmtransport, stål, betong, transport och logistik, aluminium och gruvor, tegel och sten, trä, massa och papper, bilindustri, vindkraft, varv, olja och gas.


Läs mer