Framåt för Supply Chain i Sverige

mars 13, 2012 IT/Teknik

Amerikanska försörjningskedjeoptimeraren Manhattan har rönt framgångar i Sverige det senaste året. Nu startar de samarbete med det svenska IT-logistikföretaget Idnet.

Manhattan Associates – en optimeringsleverantör inom Global Supply Chain –har utsett det svenska IT-logistikföretaget Idnet till geografisk partner för marknadsföring, försäljning, implementering och support i Sverige för företagets lösningar för distributions- och transporthantering och Supply Chain.

– Manhattans lösningar för Warehouse Management (WMS) och cross-channel supply chain håller snabbt på att bli standard, inte minst för multikanalsåterförsäljare och renodlade e-återförsäljare kommenterar Idnets vd Magnus Alm.

Idnet grundades 1991 och har idag mer än 60 kunder i en rad branscher som detaljhandel, 3PL och tillverkning. På huvudkontoret i Göteborg arbetar 30 personer med att erbjuda en lång rad mjukvaru- och hårdvarubaserade logistiklösningar. Företagens partnerskap ska påskynda Manhattans penetration av den svenska marknaden samtidigt som Idnet stärker sin position och erbjuda fler alternativ för supply chain-hantering.

– Vi har haft flera större framgångar i Sverige under de senaste 12 månaderna och med tanke på marknadens IT-mognad ser vi en fortsatt efterfrågan för de sofistikerade supply chain-lösningar vi erbjuder under de kommande åren, kommenterar Steve Smith, senior vice president, EMEA på Manhattan Associates.

Manhattan tillhandahåller lösningar för distributions- och transporthantering, tekniken är utformad för att vara anpassningsbar så att den kan köras direkt vilket passar supply chain-företag som behöver snabb och enkel konfiguration och implementering och smidigt underhåll. Företagets har också lösningar inom supply chain med sömlös optimering av dagliga processer från ett gemensamt gränssnitt, vilket kan minska kostnaderna i realtid och öka lönsamheten.


Läs mer