Finska Herrmans effektiviserar med Autostore

december 4, 2018 IT/Teknik , Lager , Produktion

 Tillsammans med Swisslog ska finska belysningsföretaget Herrmans optimera sin lager- och komponenthantering med robotlösningen Autostore. Att använda en Autostore för att optimera och effektivisera komponentförsörjningen till en monteringslina är innovativt och unikt.

– Genom vår nya automationslösning kan vi producera en miljon plockrader per år. Vår Autostore-lösning lagrar och hämtar komponenterna mer effektivt, snabbare och med högre kvalitet och flexibilitet. Resultatet är en kraftigt ökad produktionskapacitet, plockkvalitet, bättre arbetsmiljö och en förbättrad servicegrad till våra kunder, kommenterar Tomas Skott, Director Supply Chain & Production på Herrmans Nordic Lights.

Herrmans Nordic Lights är  det första företaget i Finland som investerar i en Autostore-anläggning. Den nya anläggningen består av 33 000 positioner/lådor, två inmatningsstationer och tre plockstationer. Den nya lösningen uppförs på en yta av 600 kvadratmeter i en utbyggd del av Herrmans  fabrik i Jakobstad, Finland. Installationen ska göras under 2019 och den nya anläggningen kommer tas i drift i början av 2020.

Om Herrmans NORDIC LIGHTS

Herrmans startades 1959 och under 1992 tillkom affärsområdet Nordic Lights. Företaget är i dagsläget en tillverkare av högteknologiska produkter för arbets- och fordonsljus för gruvindustri, byggindustri, materialhantering, tillverkande industri, skogsindustri och jordbruk. Företaget har ca 285 anställda på sitt huvudkontor i Jakobstad, Finland samt vid dotterbolag i Tyskland, USA, Taiwan, Brasilien, Vietnam och Singapore.