Nyfosa väljer Newsec

december 4, 2018 Fastigheter , Logistik

Newsec har tecknat ett femårigt förvaltningsavtal med Nyfosa. Uppdraget avser ekonomisk förvaltning av hela Nyfosas fastighetsbestånd med ett fastighetsvärde om ca 15 miljarder kronor. Portföljen omfattar en uthyrningsbar yta om 1 600 000 kvm och består främst av kontor i tillväxtkommuner samt logistik- och lagerlokaler vid transportknutpunkter i hela Sverige.

Nyfosa har sitt ursprung inom det noterade fastighetsbolaget Hemfosa Fastigheter. Den 23 november 2018 delades Nyfosa ut till befintliga stamaktieägare i Hemfosa och aktien noterades på Nasdaq Stockholm Large Cap. Därmed är bolaget helt fristående. Sedan tidigare har Newsec uppdraget att sköta Hemfosas ekonomiska förvaltning och fick i samband med delningen förtroendet att fortsätta driva den ekonomiska förvaltningen åt Nyfosa.

– Vi är stolta över att Newsec får förtroendet att sköta även Nyfosas ekonomiska förvaltning. Vi ser detta som ett kvitto på vårt goda samarbete och ser framemot en spännande tillväxtresa tillsammans”, kommenterar Mattias Johansson, chef Newsecs svenska förvaltningsverksamhet.