Cinds godskamera hjälper Jysk

Anders Nyberg och Johan Bäckwall på Cind. Foto: Science Park

Heta startup-bolaget och Saab-avknoppningen Cind, som utvecklat en avancerad 3D-kamerateknik som med stor precision mäter volymen på timmerlass och gods, har inlett ett samarbete med Jysk. 

Cind har tagit fram en avancerad 3D-kamerateknik som med stor precision mäter volymen på timmerlass och gods. Tekniken och idén har sitt ursprung i bildbehandlingsteknik från Saab som bygger på decennier av utvecklingsarbete med ursprung i missilutveckling. Cind startade våren 2016.

I dag mäts närmare 50% av Sveriges massaved vid Sveriges största massabruk via Cinds system. Sedan förra årets placering på 33-listan har de inte bara utökat försäljningen från fyra sålda system till 17, de har även gått från att vara två anställda till åtta. Nu ska de dessutom utveckla sin affärsidé och ger sig nu in i logistikbranschen tillsammans med Jysk.

– Jysk jobbar kontinuerligt för att effektivisera och optimera verksamheten. Nyligen öppnade vi ett nytt, helautomatiserat höglager i Nässjö och vidareutveckling genom modern teknik passar perfekt i vår strategi. Vi har stora förhoppningar för projektet, kommenterar Annika Löfgren, logistichef för Jysk i Nässjö.

Tekniken hjälper lageraktörer som Jysk, men även transportföretag, att enkelt och noggrant mäta godsets volym oavsett storlek, form och material. Flera fördelar finns med att uppskatta transportvolymen.  Fyllnadsgraden kan optimeras, vilket resulterar i både minskad fraktkostnad och miljöpåverkan. För transportföretag kan tekniken användas för att lasta enligt rätt volymvikt.


Läs mer