Savills och Bockasjö i samarbete

Savills och Bockasjö i samarbete

Savills har tecknat avtal med Bockasjö AB om att arbeta med uthyrningen av deras logistikfastigheter på Landvetter flygplats och Hisingen i Göteborg. Foto: Savills.

Savills har tecknat avtal med Bockasjö om att arbeta med uthyrningen av deras logistikfastigheter på Landvetter flygplats och Hisingen i Göteborg. I uppdraget ingår även Eskilstuna Logistikpark där Bockasjö kommer att uppföra ytterligare två logistikfastigheter utöver den som färdigställdes sommaren 2017 för Sportamore.

Uppdraget avser uthyrning av tre logistikbyggnader, varav en kan delas mellan två hyresgäster, i Landvetter logistikpark som är ett Joint Venture mellan Bockasjö och Swedavia. Byggnaderna, som uppförs efter att hyresavtal tecknats, kommer att ha en uthyrningsbar yta om totalt 100 000 kvm.

I uthyrningsuppdraget ingår även Hisingen logistikpark där Bockasjö utvecklar fem logistikfastigheter. Av dessa fem fastigheter är en färdigställd och uthyrd i sin helhet och ytterligare en är färdigställd och uthyrd till drygt hälften. Två logistikfastigheter är under uppförande och kommer att vara klara för inflyttning under senare delen av hösten 2018 varav en av dessa är uthyrd till 80 procent. Kvarvarande uthyrningsbar yta i Hisingen Logistikpark uppgår till cirka 75 000 kvadratmeter.

– Vi är mycket glada över att ha fått förtroendet att arbeta med Bockasjö. Vi ser mycket fram emot att hjälpa både vår uppdragsgivare men även hyresgäster att maximera fastigheterna efter deras verksamheter, kommenterar Linda Persson på Savills.

För Eskilstuna logistikpark kommer Savills att arbeta med uthyrningen av två logistikfastigheter som Bockasjö AB ska bygga efter att hyreskontrakt tecknats. Dessa kommer att ha en yta om 31 500 kvadratmeter respektive 27 000 kvadratmeter.

– Vi ser fram emot samarbetet med Savills och Linda Persson. Bockasjö satsar starkt och offensivt på Västsverige med utvecklingsprojekten på Landvetter och Hisingen, Sveriges mest attraktiva logistikregion. Att vi även säkrat mark i Eskilstuna logistikpark ger oss möjligheten att erbjuda våra hyresgäster och tilltänkta kunder ett ypperligt läge för Stockholm och Mälardalsdistribution, kommenterar Joakim Hedin, vd Bockasjö AB.