Centiros vd prisad för internationell tillväxt

november 11, 2014 IT/Teknik , Logistik , Transport
Centiros vd prisad för internationell tillväxt

Niklas Hedin, vd och grundare av logistiksystemutvecklaren Centiro i Borås. Foto Centiro

Centiros vd Niklas Hedin var en av nio tävlande i Västsveriges upplaga av EY Entrepreneur Of The Year. Priset som året främsta entreprenör togs hem av Palle Stenberg från Nudie Jeans, men Niklas Hedin fick SEBs pris för bästa internationella tillväxt. 

Boråsföretaget Centiro utvecklar transportadinistrativa system, TA-system och annan och mjukvara för logistikstöd och transportplanering. Bolaget är känt för sin goda arbetskultur och har flera år i rad legat högt på listan över både Sveriges och Europas bästa arbetsplatser. Företaget kom bl a trea i den europeiska rankningen “Best Place to Work” 2013. 

– Jag är uppvuxen i familjeföretag och har tagit med mig erfarenheter därifrån kring hur jag tycker att organisationer bör byggas och hur företag borde drivas, berättar Niklas Hedin för Intelligent Logistik. 

Han var hedrad över nomineringen till EY Entrepreneur Of The Year, som delas ut av välkända revisionsbolaget Ernest&Young.  

– Det var ett minst sagt starkt startfält som var nominerade, så jag är jätteglad. 

Utnämningen skedde i samband med en galakväll på Elite Park Avenue i Göteborg under måndagskvällen. Den oberoende juryn som korade vinnaren bestod av juryordförande Sara Wallin (vd ALMI Företagspartner Väst), Erik Selin (vd och huvudägare i Fastighets AB Balder), Svante Andersson (ägare till Stenhaga Invest), Thomas Hedberg (grundare och styrelseordförande i Cellmark), Hans Ljungkvist (styrelseproffs), Eva Andersson Jensen (en av grundarna till chefsrekryteringsföretaget Maquire) och Fabian Hielte (vd och delägare i Ernström & C:o).

– Entreprenörsandan är väldigt stark i Västsverige, det har varit tydligt här ikväll. Alla finalister förtjänar att hyllas för sina entreprenörsresor och sitt mod, kommenterade Stefan Kylebäck, Ansvarig partner för EY Entrepreneur Of The Year i region Västra.

Ytterligare tre priser delades ut under kvällen, bl a årets manliga och kvinnliga förebild. Niklas Hedin kammade hem SEBs pris för bästa internationella tilllväxt. 

Centiro är ett av en handfull TA-leverantörer som dominerar den nordiska marknaden för transportadministrativa system, en bransch som präglas av regional förankring och relativt lite internationell spridning. Men där sticker Centiro ut. 

– Vi har mer än 50 procent av vår omsättning utanför Norden, det gör oss unika, säger Niklas Hedin. 

Läs mer om Centiro och trender inom TA-system i nummer 6-7 av Intelligent Logistik som utkommer v 50.

Av Hilda Hultén 


Läs mer