Nu får Ullared egen flyglinje

november 11, 2014 Ekonomi , Logistik , Miljö/CSR
Nu får Ullared egen flyglinje

Foto ullaredsflyget.se

Södra Sveriges shoppingparadis Gekås i Ullared har hittills främst lockat köpsugna från sydligare breddgrader. Men nu tar man sikte på de norrländska konsumenterna med en egen flyglinje. Igår var det premiär för nya “Ullaredsflyget” mellan Skellefteå och Jönköping.

I årtionden har Gekås lockat shoppingsugna konsumenter från hela Syd- och Mellansverige till jättevaruhuset i Ullared, som idag är Sveriges största turistmål. Men de norrländska konsumenterna har hittills – av geografiska skäl – haft svårt att ta sig till det västsvenska shoppingmeckat. 

Men det ska det nu bli ändring på. Igår gick nämligen premiärflygningen för nya Ullaredsflyget, där resenärerna flygs mellan Skellefteå och Jönköping. I resan, som koster 1690 kronor, ingår busstransfer Jönköping-Ullared, hotellövernattning med frukost samt incheckat bagage. 

Fullbokat på tre timmar

Flyget är ett samarbete mellan flygbolaget Scandjet och flygplatserna i Jönköping och Skellefteå. Hittills är endast två flygningar inplanerade, nästa resa går den 12-13 november. Men när resan lanserades i våras blev den genast en succé. Mindre än 24 timmar efter lanseringen var de 174 platserna fullbokade, och när ytterligare en resa lades ut till försäljning tog det tre timmar och sjutton minuter innan även den var fylld till sista plats. “Det borde var något av ett svenskt rekord för en resa som inte är gruppbokad” skrev Skellefteå Airport i ett pressmeddelande i samband med lanseringen.
– Detta bekräftar att det finns många människor i Norrland som vill kunna göra en rolig och inspirerande minisemester inom Sverige. Varför måste all chartertrafik gå utomlands? sade Robert Lindberg, flygplatschef på Skellefteå Airport.

På hemsidan ullaredsflyget.se utlovas fler resor framöver, men ännu är inga datum bestämda. 

Prisad logistik

Gekås är Skandinaviens största varuhus. logistikupplägg är unikt i sitt slag – i stället för att varorna sprids till kunderna, får kunderna vallfärda till varorna, ett slags konsumtionens “Mecka”.Detta ger Gekås möjlighet att skapa extremt effektiva logistikflöden. Norrlandsflyget är ytterligare ett steg i att öka den geografiska täckningen för varuhuset.

Och trots att man kan ifrågasätta miljöfotavtrycket i Gekås logistikupplägg, där varje konsument själv tar sig långt för att handla, har varuhuset flera gånger uppmärksammats för sin smarta logistik. Bland annat fick man DB Schenkers Logistikpris 2011.

Av Hilda Hultén


Läs mer