Nybroföretag rustar för e-handel

april 24, 2013 IT/Teknik , Logistik , Transport

Börjes Logistik & Spedition i Nybro gör en storsatsning på tredjepartslogistik inom den växande e-handelssektorn. Bl a har man skaffat ett nytt, webbaserat WMS.

Börjes Logistik & Spedition är ett fristående, familjeägt logistikföretag. Basen finns i Nybro ett par mil utanför Kalmar, men företaget har också en filial i Erfurt, Tyskland. Huvuddelen av verksamheten består i Europatransporter men man erbjuder också tjänster inom lager, distribution och tredjepartslogistik. Företaget har nu valt att storsatsa på sin tredjepartslogistik och då speciellt e-handelslogistik.

– Tredjepartslogistik är sedan länge en starkt växande del av vår verksamhet. Utöver att marknaden för tredjepartslogistik växer generellt, så växer även e-handeln med minst 10-13% per år, säger Markus Kinnander, e-handelsansvarig på Börjes i ett pressmeddelande.

Enligt honom satsar Kalmarregionen stort på distanshandeln och ett e-handelskluster håller på att växa fram i området.

– Vi vet att många e-handelsföretag behöver en kompetent och effektiv partner för att lösa sin logistik och det är här vi kommer in. Vi tror stenhårt på vår satsning på e-handelslogistik.

Svenskt webbaserat WMS

För att hantera den växande e-handelsverksamheten har företaget valt det svenska webbaserade WMS-systemet Ongoing Warehouse, som är specialiserat på lagerhantering inom tredjepartslogistik. Markus Kinnander ser ett modernt och stabilt WMS-system som en förutsättning för att lyckas med satsning.

– Vi valde Ongoing Warehouse för att det är ett öppet system som är enkelt att integrera med andra system. Ongoing har också ett flertal färdiga integrationer med olika e-handelsystem och affärsystem, vilket är en fördel för såväl oss som våra kunder.

– För oss är det också viktigt att Ongoing är flexibelt så att det är enkelt att köra olika typer av varuflöden i systemet. Att systemet är webbaserat förenklar för våra kunder eftersom de dygnet runt har tillgång till all information kring deras varo. Till exempel lagersaldo, statistik, track & trace, med mera.

Ongoing Warehouse AB är ett nischat mjukvaruföretag inom logistik som är specialiserat på att utveckla, sälja och supporta ett standardiserat warehouse-system. Lagersystemet används av 95 företag inom tredjepartlogistik. Kunderna finns främst i Sverige men också i Finland, Norge och Danmark. Över 1 300 varuägares logistikflöden körs idag i Ongoings system.

– Vi ser fram emot att hjälpa Börjes Logistik & Spedition att utveckla deras verksamhet ytterligare, kommenterar Gerhard Guron, vd och medgrundare till Ongoing Warehouse AB.

Hilda Hultén


Läs mer