Användarvänlighet avgjorde WMS-valet

augusti 15, 2016 IT/Teknik , Lager , Produktion

Skövdeföretaget Olssons Logistics valde Ongoings webbaserade WMS för sin lagerhantering. Användarvänlighet, flexibilitet och integration var några av orsakerna.

Logistikföretaget Olssons Logistics har en omfattande 3PL-verksamhet i Skövde. De två lagren Skövde Logistic Center och Mariesjö Terminal har en total lageryta på 35 000 kvm. Företaget startades 1929 och blev redan från start en viktig leverantör till Volvo. Olssons är därmed en av Volvos äldsta leverantörer.

Olssons valde nyligen svenska IT-företaget Ongoings molnbaserade lagerhanteringssystem Ongoing Warehouse som WMS-system, efter en “ordentlig koll av marknaden”.

– Vi har många stora, internationella företag som kunder, t ex Volvo, Electrolux och SCA. En viktig del i vår lagerverksamhet är vårt WMS-system, säger Mathias Olsson, vd på Olssons.

– Utöver att systemet passar oss inom 3PL-branchen så är det enkelt att använda och går snabbt att lära sig.

Enligt Mathias Olsson tar det bara en halv dag innan en ny medarbetare lärt sig systemet.

 

Speciellt utvecklat för TPL

Ongoing Warehouse är ett webbaserat WMS-system speciellt utvecklat för tredjepartslogistik, TPL. Systemet lägger stor vikt vid integrationsmöjligheter.
– Både vi och våra kunder ser det som viktigt att integrera våra system för att få en effektivt hantering.
För att passa TPL-branschen måste det gå snabbt att sätta upp kundflöden i systemet.
– Systemet är flexibelt och det går därmed snabbt att göra justeringar så att det blir som man vill ha det. Vi får ävan bra hjälp av vår kontaktperson på Ongoing när vi vill ha något gjort.

Just att det finns en dedikerad person som hjälper till på kort varsel, och att systemet är webbaserat är särskilt uppskattat.
– Eftersom våra kunder är utspridda över stora delar världen uppskattarde att systemet har ett webb-login så att även de kan logga in för att se info om sitt gods, säger Mathias Olsson.


Läs mer