Amazon köper ytterligare 123 000 kvm i Eskilstuna

december 18, 2018 IT/Teknik , Logistiklägen

Amazon Data Services Sweden AB har framgångsrikt gått live med sina datacenter i Eskilstuna, Västerås och Katrineholm. Nu tar det världsledande molntjänstbolaget ett nytt viktigt steg genom ett ytterligare ett markförvärv på 123 000 kvm  i Eskilstuna Logistikpark.

Ett nytt köpeavtal har tecknats mellan Eskilstuna kommun och Amazon Data Services Sweden AB. Bolaget är sedan tidigare verksamt på en intilliggande fastighet och avser att med detta markköp säkerställa företags framtida expansionsmöjligheter i regionen. Bolagets verksamhet är belägen i tre städer i Mälardalsregionen, Eskilstuna, Västerås och Katrineholm.

– Jag är självklart mycket positiv till denna investering och utveckling som bekräftar Amazon Data Services Sweden AB långsiktiga närvaro och viktiga satsning i Eskilstuna och Mälardalsregionen, kommenterar David Hofmann, VD på Eskilstuna Logistik och Etablering AB .

– Eskilstuna Logistik och Etablering ser fram emot framtida investeringar vilket i sin tur bidrar till nya arbetstillfällen inom digitala framtidsyrken, förutom hundratals byggjobb under uppbyggnadsfasen, kommenterar Manuel Brändeborn, marknadschef på Eskilstuna Logistik och Etablering AB.