Mat.se satsar på hjulbutik

december 21, 2018 E-handel

Foto: Mat.se.

Mat.se är först i Sverige med en rullande pop-up-store under julafton. Bilen kommer befinna sig i Stockholm för att leverera gratis matvaror.

Julafton närmar sig med stormsteg och rushen tycks stressigare än någonsin. Trots noga planerade inköpslistor är det lätt hänt att glömma någon av ingredienserna. För att motverka julkris i hemmen öppnar Mat.se en ambulerande pop-up-store i Stockholms innerstad.

– På julafton är det många butiker som antingen håller helt stängt eller stänger tidigt. Något som kan vara problematiskt när man som konsument i sista minuten upptäcker att man glömt köpa ströbröd för att griljera skinkan, kommenterar Anders Jacobsson, marknadschef på Mat.se.

Bilen kommer att köra runt i de centrala delarna av Stockholm under julafton fylld med ett noga utvalt sortiment av matvaror och produkter som du kan tänkas sakna på julafton. För att ta del av sortimentet och pop-up-storen kommer Mat.se släppa hemsidan julbilen.se där man kommer kunna följa bilen i realtid och se hållplatser samt vilka varor som finns tillgängliga. Alla varor i bilen kommer dessutom vara gratis.

Sortimentet i julbilen är framtaget med hjälp av avancerad analys av såväl produktsökningar som faktiskt försäljning under julen. Även bilens rutt är noga planerad med tillgänglighet och relevans. Pop-up-storens rutt och sortiment kommer finnas tillgängligt via Julbilen.se.

– Med detta hoppas vi kunna hjälpa hushållen att behålla julefrid, men även hjälpa de personer som är i behov av lite extra i dessa tider. Vi vill ge det vi kan för att sätta guldkant på familjernas tillvaro under julen, kommenterar Anders Jacobsson.


Läs mer