47 procent fler hemleveranser under Black Week

december 18, 2018 E-handel , Transport
47 procent fler hemleveranser under Black Week

Black Week blev återigen en pärs för logistikbolagen, för Best Transport ökade t ex antalet hemleveranser med 47 procent mot i fjol. Foto Best Transport. 

För Best transport ökade antalet hemleveranser under Black Week med 47 procent mot 2017 och bolaget räknar med att åter slå volymrekord under julhandeln. 

Hemleveranser från e-handeln tar ordentlig fart under årets sista kvartal. i E-handeln är Black Week årets mest hektiska shoppingperiod och som väntat blev det ett rekordår. Best Transport ökade antalet hemleveranser 47 procent mot samma vecka 2017. Att allt fler väljer att handla julklappar på nätet syns också i bolagets leveransvolymer. De tre senaste åren har hemleveranserna under december varit
närmare dubbelt så många jämfört med snittet för årets övriga månader. Trots att det i
år är färre leveransdagar under julperioden spår Best Transport en rekordmånad med en
minst lika stor ökning som i fjol.
– Under julruschen kommer mitt åkeri att arbeta på högvarv. I Stockholm har vintern
ännu inte kommit men vi vet att ett ordentligt snökaos kan ställa till det i trafiken, säger Arda Demirbas, som äger åkeriet Lunda Bud och kör hemleveranser för Best Transport sedan i somras.

För att möta trycket under julhandeln har Best Transport utökat kapaciteten med fordon, chaufförer, terminalpersonal och linjetrafik.
– Just nu är vi inne i en av våra mest intensiva perioder. Prognosen tyder på att antalet leveranser under december kommer slå rekord igen, kommenterar Best Transports vd Niklas Knight.