Adnavems leverantörsmatchning igång

september 26, 2018 IT/Teknik , Logistik

Andreas Wramsmyr, Adnavem. Foto: Adnavem..

Adnavem grundades i september 2017 och har sitt säte i Göteborg. Företaget vill bli “den självklara marknadsplatsen för företag som söker, planerar och bokar sina transporter online genom att ge dem direktkontakt med valda leverantörer”.  Nu har första bokningen av ett exportflöde, utan mellanhänder, ägt rum på marknadsplatsen. 

Med digitaliseringens hjälp har transportköparen i detta fall gått in på Adnavems marknadsplats online, gjort en sökning och hittat bästa leverantörerna för sin skeppning. Ledtid och pris var viktiga parametrar. Ett antal leverantörer har synliggjort sina tjänster på marknadsplatsen och fick därmed direktkontakt med transportköparen och bokningen kunde enkelt fullbordas.

– Detta är ännu ett steg på vår resa att tillhandahålla de tjänster i marknadsplatsen som transportköparen efterfrågar. Våra leverantörer är lika viktiga och vi vill ge dem möjlighet att enkelt kunna synliggöra sina tjänster, kommenterar Andreas Wramsmyr CEO på Adnavem.

Transportköparen har genom marknadsplatsen möjlighet att följa sina containrar hela vägen till slutdestination. Skulle det bli några störningar på vägen får de direkt en notifiering via systemet.

– Det ska vara enkelt att boka och ha kontroll över sina sändningar. Att vi nu tekniskt och praktiskt har bokat det första exportflödet utan mellanhänder, att vi kan se att containrarna är på väg och att allt flyter på som det ska är en viktig milstolpe för oss,  kommenterar Andreas Wramsmyr.