6000 på Logistik & Transport

september 4, 2018 IT/Teknik , Logistik

Årets mässa Logistik & Transport, som arrangeras den 5-7 november på Svenska Mässan i Göteborg, bjuder på flera svenska och internationella kända talare. Totalt räknar arrangörerna med att samla 6000 besökare under två dagar vilket gör det till Nordens ledande mässa och konferens för logistikbranschen.

Nu står det klart att två högaktuella ämnen – handelsutbyten med Kina samt AI – blir en del av mässans program.

I höst kan Logistik & Transports besökare ta del av 13 programpunkter med ett 60 tal talare som delar med sig av sin erfarenhet och kunskap. Mässan har kraftigt expanderat på utställarsidan de senaste åren vilket betyder att ca 140 utställande företag är på plats med nya tjänster och produkter.

– Det är viktigt för oss att vara ett forum som förbereder logistik- och transportbranschen på framtiden och som är med och sätter agendan, kommenterar Jan Nilsson, affärsansvarig för Logistik & Transport.

Mässans första dag innehåller programpunkter kring hur man gör affärer med bolag i Kina – landet som är på väg att gå om USA och bli världens största ekonomi. En av talarna är Frédéric Cho, oberoende finansiell Kinarådgivare, som ofta syns i svensk media.

– Hela handelsutbytet är på väg att svänga om från USA till Kina. Det förändrar och påverkar spelplanen för logistik- och transportbranschen. För att vara framgångsrik måste man veta hur affärer görs i Kina och få en förståelse för landet i ett kulturellt, socialt och politiskt perspektiv, säger Pär Sandström som är programansvarig för konferensen på mässan, i ett pressmeddelande

Ett annat viktigt spår på mässan är hur automation och artificiell intelligens (AI) skapar möjligheter för en bättre logistik och materialhantering. Medverkar gör bl.a. Anton Malmberg från Kitchentime och Anders Andersberg från Boost som vann årets PostNord Logistics Awards, för att ha satsat mycket offensivt på ett stort robotiserat lager och egenutvecklade IT-lösningar.

– Tekniken har gått framåt och är idag enklare än någonsin att använda. Vi ger konkreta tips om implementering, fallgropar och risker, säger Pär.

Det välfyllda programmet samlar flera högaktuella talare. På listan över key notes står bl.a. Martin Lundstedt, VD Volvo AB, Mia Brunell Livfors, Axfood och Annemarie Gardshol, VD Postnord, som alla är med i ett öppningsseminarie om förändringar på den globala arenan.

– Jag hoppas att besökarna blir inspirerade och får idéer från de bästa i branschen. Vi ska nyttja den kunskap som finns. Misstagen kan man slippa göra själv, när det finns så mycket erfarenhet att lära av, avslutar Pär Sandström.