1000 utställare på årets CeMAT

mars 14, 2016 IT/Teknik , Logistik , Produktion , Transport

CeMAT 2016 i Hannover är årets upplaga av Europas största mötesplats för logistik. Truckar och hanteringsutrustning är två traditionellt viktiga branscher på mässan.

Automation, digitalisering och  robotisering är viktiga teman på årets upplaga.

CeMAT 2016 hålls den 31maj-3juni i Hannover i norra Tyskland. Mässan går under fyra dagar och hålls numera vartannat år.

– Vi räknar med ca 1000 utställande företag från ett 60-tal länder. Ungefär hälften av besökarna kommer från andra länder än Tyskland, berättar Wolfgang Pech, vice vd för Deutsche Messe, som arrangerar CeMAT, på besök i Stockholm.

– Under temat Supply Chain Solutions presenteras lösningar och idéer som en del av det som kallas Industri 4.0. Andra delar av mässa handlar om integrerade lösningar för logistiktjänster, intralogistiska system och programvara liksom styr- och reglerteknik och Auto ID/RFID, säger Wolfgang Pech.

I en snar framtid kommer alla lastbärare av olika slag att vara utrustade med intelligens.

Tyskland är det ledande landet inom de flesta områden av logistik. Enbart tillverkare av hanteringsutrustning nådde 2015 en tillverkningsvolym på närmare 200 miljarder. Det innebär att branschen som i Tyskland brukar kallas intralogistik närmar sig den tyska bilindustrin i tillverkningsvärde.

Mässan brukar ha över 50 000 besökare och innehållet sträcker sig från  allt från produktionslogistik, materialhantering och supply chain management, till RFID, e-handels och förpackningslösningar.

Med en omsättning på närmare 3,3 miljarder SEK är Deutsche Messe som arrangerar CeMAT en av världens största mässföretag och utställningsområdet i Hannover är världens största utställningscenter.

Av Gösta Hultén


Läs mer