Ökad e-handel ställer krav på norrlandslogistiken

september 4, 2012 Inköp , Logistik , Transport

I augusti invigde Posten sina nya lokaler i Umeå med en utbyggnad av befintliga lokaler och en ny sorteringasanläggning, som även innebär tio nya tjänster. Bakom ligger ökad e-handel.

E-handeln fortsätter öka i Sverige. Prognoserna pekar på att omsättningen i år når drygt 31 miljarder kronor och i Umeå har postens logistikhandel vuxit med 17 procent under årets första sju månader.
Det är en viktig anledning till att Posten i Umeå byggt ut sina lokaler och skaffat en helt ny sorteringsanläggning. Lokalerna har utökats med 2 000 kvm och verksamheten kommer att sysselsätta ytterligare tio personer, rapporterar P4 Norrbotten.
– Vi har fått nyanställa tio personer i Umeå samtidigt som att den här maskinen vi har investerat i gör att vi effektiviserar verksamheten, säger Johan Åhlander, produktionschef på Posten Logistik till P4 Norrbotten.
Enligt honom har också kraven från kunderna ökat, vilket gjort att Posten Logistik lagt om sina rutter från södra Sverige så att de går direkt till bl a Sundsvall, Umeå, Luleå och Östersund, i stället för att gå via Ånge.
– Våra kunder vill ha sina paket allt tidigare och genom att bygga mer direkta trafiklösningar så kommer vi ut tidigare med godset. När vi gjorde den här förändringen under första halvåret så var det ett par hundra chaufförer som fick helt nya rutter.