GN Transport förvärvar TPL

januari 14, 2013 Inköp , Logistik , Produktion , Transport

TPL I Halmstad är som namnet antyder ett tredjepartslogistikföretag verksamt i Halmstad. Företaget har 12 anställda och största kund är Cycleurope Varberg.

Bolaget blir ett helägt dotterbolag till GN Transport. Ny vd för TPL blir Henrik Nilsson som även sitter i GN Transports styrelse.

Transportföretaget GN Transport har ett 50-tal anställda och omsätter ca ca 225 miljoner SEK årligen, med helägda dotterbolag i Frankrike och Luxemburg. Sedan starten 1986 har verksamheten varit inriktat på den franska marknaden med transporter av kompletta samt styckegodslastningar.

Avsikten med förvärvet är att bredda tjänsteutbudet och skapa fler helhetslösningar och tjänster inom logistik, en marknad som enligt GN Transport ständigt ökar.

– Det skall bli spännande att arbeta med tredjepartslogistik och vi ämnar att vidarutveckla bolaget i dess befintliga inriktning samt även erbjuda marknaden tjänster inom hela logistikkedjan, vi ser även möjligheter att hitta synergier kommenterar Pelle Nilsson, vd och ägare, GN Transport.


Läs mer