Sven stör julklappsutdelningen

december 6, 2013 Infrastruktur , Logistik , Transport

Stormen Sven orsakar kraftiga förseningar i brev- och paketdistributionen i Sverige idag, rapporterar flera transportörer. Värst drabbat är södra Sverige och Danmarks-distributionen, rapporterar flera transportörer idag.

Stormen Sven ställer till problem på många håll i landet. Tågtrafiken i södra Sverige är inställd, Öresundsbron har varit stängd, flyg har ställts in och många trafikolyckor har rapporterats. Det innebär även att leveranser av brev, paket och pall är kraftigt försenade i stora delar av Sverige, rapporterar PostNord.

På många platser kommer brevbärarna inte kunna dela ut posten idag. Värst drabbat är Skåne, Halland, Värmland, Dalarna och Gävleborgs län, men problem är omfattande även på många andra håll. Postflyget från bland annat Malmö, Göteborg och Arlanda har inte kunnat starta i natt. Även posttåg har under natten ställts in. Detta innebär förseningar av post i hela landet. På grund av trafikproblem är det även störningar i stora delar av landet när det gäller leveranser av paket ut till postombuden.

Även Danmark är drabbat av stormen Sven. Bron över Stora Bält och Öresundsbron var stängda inatt, tåg och flyg har ställts in och färjor har varit inställda eller inte kunnat ta med tung trafik. Det medför förseningar av pall och paket från Danmark och Tyskland.

“Gör sitt yttersta

“Vi gör vårt yttersta för att få ut brev och paket under dagen, men där snöröjningen inte hinner med, där vägar blockeras av nedfallna träd eller där det är riskfyllt för brevbärarna att dela ut post, kommer brev och paket inte ut idag” skriver Post Nord i ett pressmeddelande.

Enligt Bring förväntas förseningar i distributionen till Sverige, Danmark och Norge den 5-6 december.

“Öresundsbron har öppnat men var stängd igår och i natt tillsammans med övriga bro- och färjeförbindelser vilket medfört stora konsekvenser främst till och från Danmark. Vi gör vårt yttersta för minska stormens inverkan på vår distribution skriver även Bring i ett pressmeddelande.


Läs mer