Ny kombilinje Göteborg – Verona

oktober 18, 2012 Infrastruktur , Logistik , Transport

Stena Line Freight och tyska Kombiverkehr, med italienska partnern Cemat, har startat en ny intermodal lösning från Göteborg via Kiel till Verona med två avgångar per vecka i vardera riktning, rapporterar nyhetsbrevet PåHuGGet.

Linjen startade den 7 oktober och har en kapacitet på 23 trailrar plus 2 containrar per avgång, vilket ger en maxkapacitet på 5 000 enheter per år. Linjen kan även transportera megatrailrar och växelflak.
Det nya upplägget ger Stena möjlighet att erbjuda en totallösning och inte bara en kaj-kaj-upplägg. Syftet är att öka antalet trailerenheter Göteborg – Kiel, men också att länka samman marknaderna i Västsverige och Norge med Italien via Kiel.
– Vi ser en bra efterfrågan på intermodala lösningar, vilket ger möjlighet att öka dessa upplägg framöver, antingen via Kiel eller på andra linjer i vårt linjenät, säger Fredrik Johansson på Stena Line Freight till PåHuGGet.
Tjänsten drivs och säljs av både Kombiverkehr och Stena. Kombiverkehr och Cemat ansvarar för försäljningen på kontinenten medan Stena Line Freight säljer trafiken till kunder i Skandinavien.
 


Läs mer