Ny incheckning i Trelleborgs hamn

Ny incheckning i Trelleborgs hamn

 

Trelleborgs Hamns nya check-in öppnade den 9 juni. Foto: Trellebrogs hamn.

Trafiken genom Trelleborgs Hamn ökar år för år.  För att effektivisera och möta den ökande trafikvolymen har ett nytt incheckningsområde byggts

I den nya incheckningen effektiviseras trafiken och lastbils- och personbilstrafiken kommer att separeras. Incheckningsområdet blir betydligt större än idag och ytorna för nuvarande check-in kommer att användas som uppställningsytor och därmed blir det effektivare logistik i hamnen. Skyltningen effektiviseras också och hamnen går från fast till digital skyltning.

Genom att flytta nuvarande check-in åt sydväst räknar Trelleborgs Hamn med att klara trafiksituationen fram tills att en ny östlig tillfart till hamnen är klar om cirka tio år.

Nya check-in och uppställningsytor i Trelleborgs Hamn är en av aktiviteterna i det pågående EU-projektet ”Sweden-Poland Sustainable Sea-Hinterland Services III”, som behövs för att möta de ökande volymerna i trafiken under Trelleborgs Hamns utbyggnad och flytt. TT-Line har också en aktivitet i projektet då de kommer att modernisera och erbjuda personbilarna på nya check-in fyra stycken automater för själv check-in.


Läs mer