Landvetter flygplats ska bli dubbelt så stor

mars 6, 2018 Infrastruktur , Logistik

Flygplatsterminalen på Landvetter ska bli mer än dubbelt så stor, det rapporterar SVT. Inom de närmsta åren satsas det två miljarder kronor för att öka antalet resenärer på flygplatsen.

Det är i framför allt de norra och södra delarna av terminalbyggnaden som det kommer märkas. I den norra delen av terminalen ska ett hotell, en gemensam säkerhetskontroll för inrikes- och utrikesresenärer samt ett nytt bagagehotell ska byggas.

– Projeketet kommer kosta två miljarder och flygplatsen ska växa med växa med 30 procent i vardera ända, så totalt 60 procent, säger Josabeth Sahlénius, kommunikatör på Swedavia, till SVT.

Utbyggnaden ska kunna öka antalet passagerare till över åtta miljoner passagerare per år. Det över en och en halv miljon fler än vad som reste från flygplatsen 2016.

– Nu inleder vi en utbyggnad av terminalen med tre nya brygganslutna gater, en ny säkerhetskontroll, ökad kapacitet i bagagesystemet, bygger ut källaren för att kunna få plats med större röntgenmaskiner enligt EU:s nya lagkrav, nytt hotell och  att möjliggöra en tåganslutning och ett vidareutvecklat vägsystem, säger Sahlénius till SVT.

 


Läs mer