Apoteas logistikcenter invigt

mars 6, 2018 IT/Teknik , Lager , Logistik , Miljö/CSR
Apoteas logistikcenter invigt

Nu är Apoteas nya logistikcenter invigt. Foto: Apotea.

Under måndagen invigdes Apoteas nya logistikcenter som Logistic Contractor har byggt i Morgongåva. Anläggningen är koldioxidneutral med Sveriges största takplacerade solcellsanläggning.

Hållbarhet samt att skapa nya unika lösningar för att optimera energianvändningen har varit ett stort fokus genom hela projektet i Morgongåva. Logistikcentret kommer att vara nästan helt koldioxidneutralt och Apoteas solcellsanläggning kommer att producera cirka 1,5 GWh om året, vilket motsvarar mer än Apoteas elförbrukning. Uppvärmningen av lokalen sker med två bergvärmepumpar och frikyla via bergvärme används för kylning av kontor och lager.
— Det är en självklarhet för oss på Apotea att ta vårt sociala ansvar och att gå i bräschen för en hållbar energianvändning inom vår bransch. Vi hoppas att vi kan inspirera fler e-handlare att göra samma sak, kommenterar Apoteas vd Pär Svärdson.

Under måndagen invigdes centret och Jonas Ganefalk från LC var på plats.
— Det är jätteroligt att bygga för Apotea igen. I november 2014 lämnade LC över 5 000 kvm logistikyta till Morgongåva Företagspark och deras hyresgäst Apotea. Nu är det dags igen. Den här gången är det 38 000 kvm, det är faktiskt 27 kvm per invånare i Morgongåva. Att anläggningen har en så tydlig miljöprofil känns viktigt för oss, kommenterar Jonas Ganefalk som är projekteringsledare på LC.